Camperplaats aan het water (Friesland) | Marinaveste Campevaer

Zoek je een mooie en goed geoutilleerde camperplaats aan het water (in Friesland)? Een locatie, van waaruit je de prachtigste uitjes maakt in een natuur- en activiteitrijke omgeving? Dan zit je bij Marinaveste Campevaer in watersporthoofdstad Sneek helemaal goed! Onze direct aan het water gelegen camperplaatsen zijn op ieder moment van het jaar te gebruiken. Welkom in Sneek!

  • Gevestigd in de bruisende watersporthoofdstad Sneek
  • Op korte loopafstand van het gezellige centrum
  • We staan klaar om je vragen te beantwoorden en tips te geven
  • Prachtige vaar-, wandel- en fietsroutes in de natuur van Friesland
  • Camperplaats met wasserette, sanitair, stroom en gratis wifi

Kom in contact!

Camperplaats aan het water friesland

“Deze camperplaats in Sneek bevindt zich middenin de stad, maar toch slaap je er heerlijk rustig. Overdag is het genieten van de gezellige bedrijvigheid in de jachthaven. We bleven enkele dagen en ontdekten de omgeving per fiets. ’s Avonds gingen we heerlijk uit eten in de stad. We komen zeker nog eens terug om Sneek ook vanuit huursloep ‘Madam’ te beleven.”

I. Stokman

FACILITEITEN CAMPERPLAATS AAN HET WATER

Niets is fijner dan de ultieme vrijheid die een camper je biedt. Om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, zijn goede voorzieningen op je locatie echter wel van doorslaggevend belang. Maak je gebruik van onze camperplaats aan het water? Dan kun je uiteraard ook terecht in ons moderne sanitairgebouw met toiletten, douches en wastafels.

Verder bieden we je gratis wifi over het hele terrein, stroomvoorzieningen en de mogelijkheid om je grijze water en toiletcassette te lozen. In ons hoofdgebouw is de wasserette gevestigd, zodat je je kleding kunt wassen, drogen en strijken. Bij Marinaveste Campevaer in Sneek kom je dus niets tekort voor een goed verzorgde campervakantie.

Camperplaats aan het water (Friesland)
Camperplaats aan het water (Friesland)

VAREN IN SNEEK EN OMGEVING

Omdat onze camperplaats gelegen is aan het water in Friesland heb je de mogelijkheid om inspirerende vaartochten in dé watersporthoofdstad van Nederland en omgeving te maken. Wij tippen je graag de 40 kilometer lange Friese Meren-tocht. Je komt langs pittoreske Friese plaatsen en vaart daarbij over het Sneekermeer, Alde Faenen en het Tjeukemeer.

Voor het huren van een boot hoef je niet lang te zoeken. Vanuit onze haven trek je er snel en eenvoudig op uit met huursloep ‘Madam’. Het betreft een 6.20 meter lange Van Wijk Sloep, geschikt voor 6-8 personen, met een Yanmar-motor (21pk 3 cilinder) en 12 volt-aansluiting. Maak je graag een langere of juist kortere vaartocht dan de Friese Meren-tocht? We geven je graag advies over verschillende vaarroutes in onze omgeving.

Camperplaats aan het water (Friesland) waterpoort sneek

ONTDEK DE VELE ACTIVITEITEN IN SNEEK

Maar Sneek is veel méér dan alleen een watersportstad. Zo vind je in het centrum (op 5 minuten afstand lopen van je camperplaats aan het water) een divers aanbod aan winkels, restaurants en cafés. Of bezoek een van de prachtige musea, zoals het Fries Scheepvaart Museum, over ‘de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, de ijssporten en de historie van de stad Sneek’. Ook het Modelspoormuseum, net buiten het centrum gevestigd, is het bezoeken meer dan waard. Je kunt er een grote verzameling oude én moderne modeltreinen bewonderen. Leuk voor jong en oud!

Camperplaats aan het water centrum sneek
Camperplaats aan het water (Friesland) sneek fries scheepvaart museum

RIJKSMONUMENTEN IN SNEEK

Je hoeft in Sneek overigens niet persé naar een museum om historische parels te vinden. Lopend door de stad ‘struikel’ je er haast over. De bekendste is ongetwijfeld de in 1492 gebouwde (en in 1613 omgebouwde) Waterpoort; het Rijksmonument dat voor Sneek zo gezichtsbepalend is. Twee andere Rijksmonumenten zijn het Stadhuis uit 1550 en de Martinikerk uit 1498. Iets minder oud maar net zo kenmerkend voor onze stad is de Fontein van Fortuna; de man met een Hoorn des Overvloeds. Het is één van de 11 fonteinen in de 11 Friese steden.

Camperplaats aan het water (Friesland) waterpoort sneek 11steden

WANDELEN EN FIETSEN IN SNEEK

Wandel- en fietsliefhebbers komen in Sneek eveneens uitgebreid aan hun trekken. Onze camperplaats aan het water is daarvoor een uitstekende uitvalsbasis. Een paar aanraders: de Potskar Route (26 km), langs landerijen rondom Sneek. Of een rondje om het Sneekermeer (40 km), over de oude binnendijk en de vroegere Middelzee. De exacte routes kun je bij ons opvragen.

Ook bijzonder is de Mear Fryslân-app. Download deze op je telefoon en krijg in Sneek door middel van augmented reality mooie verhalen te horen en te zien op de locaties waar je je op dat moment bevindt. Wil je nog meer inspirerende tips voor leuke uitjes? Bekijk ze op onze site! Of breng een bezoekje aan de website Sneek is Meer. Daar vind je ook een evenementenkalender met alle events die van maart tot en met december plaatsvinden in Sneek.

Camperplaats aan het water wandelen sneek
Camperplaats aan het fietsen sneek

“De omgeving van Sudwest Fryslan spreekt ons aan. De diversiteit van weidse weilanden, idyllische dorpjes, bossen en veel water is prachtig. Qua cultuur is er eveneens veel te zien, zoals historische stadjes en musea. Ook de vriendelijkheid van de mensen maakt Sneek heerlijk voor een weekeind weg in Friesland. Net als de Oranjekoek en Dûmkes natuurlijk.”

W. Nijboer

GEBRUIKMAKEN VAN ONZE CAMPERPLAATS AAN HET WATER

Wil je gebruikmaken van 1 van onze 8 camperplaatsen aan het water? We heten je van harte welkom in Friesland. Reserveren is niet nodig. We begrijpen dat je graag van tevoren weet of er een camperplaats beschikbaar is. Geen probleem! Geef ons een belletje en we laten weten hoe het staat met de beschikbaarheid.

MÉÉR DAN CAMPERPLAATS AAN HET WATER

Marinaveste Campevaer is méér dan een camperplaats aan het water in Friesland. We bieden ook appartementen aan het water, een bed & breakfast, een vaste ligplaats in de jachthaven of een tijdelijke ligplaats voor je boot. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie. Of neem contact op, we helpen je graag verder. Bekijk ook de activiteiten in Sneek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »