Je voelt vrijheid uit de Veste Wat te doen in Sneek? Ontdek de leukste bezienswaardigheden

Wat is er te doen in Sneek en omgeving? Bezoek de vele bezienswaardigheden en maak onvergetelijke herinneringen! Daarvoor heeft onze locatie de ideale ligging. Binnen drie minuten wandelen sta je in centrum van Sneek. Je kunt er shoppen, uit eten en stappen. Of cultuur snuiven in het theater, de bioscoop of meerdere musea. Ook de Friese natuur fiets, vaar of wandel je zo tegemoet. Neem je fiets en wandelschoenen dus mee! Of reserveer onze comfortabele huursloep Madam. Op zoek naar unieke uitstapjes of sfeervolle events? Bekijk onze tips over bezienswaardigheden in Sneek.

Boot huren in Sneek? Boek onze sloep Madam!

Boot huren in Sneek? Bij ons havenkantoor ligt de comfortabele huursloep Madam voor je klaar. Qua afmeting een ideaal pleziervaartuig om zowel de grachten van Sneek als de Friese sloten, kanalen en meren te doorkruizen. Geniet van de vele bezienswaardigheden en van alles wat er in Sneek te doen is. De Wijksloep 621 is geschikt voor een gezelschap van één tot acht personen. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een heerlijk dagje vaarplezier! Waar gaat jouw route langs?

Eigenschappen sloep Madam
Personen1-8
Lengte6,21 m
Breedte2,35 m
Doorvaarhoogte1,15 m
Diepgang0,50 m
MotorYanmar 21 pk 3 cilinder
MerkVan Wijksloep 621

Boek nu

Marinaveste Campevaer

Vaarroute in Sneek? Ontdek De Friese Meren!

Een dag lang een heerlijke vaarroute in Sneek en omgeving afleggen? Kies voor het schitterende merengebied van de provincie Friesland en vaar de 40 km lange Friese Meren-tocht. Vanuit Sneek vaar je langs pittoreske steden, stadjes en dorpjes als Sloten, IJlst, Grou, Akkrum, Joure en Langweer. Onderweg doorkruis je het Sneekermeer, de Alde Faenen en het Tjeukemeer. Zo ontdek je de fraaiste plekjes en mooiste bezienswaardigheden waar je alleen met je boot kunt komen.

Ontdek mooie vaarroutes »

Marinaveste Campevaer

Fietsroute in Sneek? Maak een Rondje Sneekermeer!

Een dag genieten van de Friese natuur tijdens een fietsroute in Sneek en omgeving? Maak dan een rondje van 40 km rond het Sneekermeer. Je beleeft een prachtige tocht over de oude binnendijk van de vroegere Middelzee en door dorpen als Terherne en Joure. Onderweg zijn er mooie plekjes voor een picknick in de natuur of voor een koffie- of lunchpauze op een gezellig terras met uitzicht over het meer. Geen fiets mee? Op drie minuten lopen van de veste huur je in het stadscentrum snel jouw tweewieler.

Ontdek mooie fietsroutes »

Marinaveste Campevaer

Wandelen in Sneek? Loop de Potskar route!

Ga je liever een dag wandelen in Sneek en omgeving om de vele bezienswaardigheden te ontdekken? De 26 km lange Potskar route ten noordoosten van Sneek is perfecte tocht om de landerijen rondom Sneek te bezichtigen. Onderweg zijn talloze picknickbanken om te rusten en te genieten van de stilte en de natuur. De wandeltocht voert je langs het Sneekermeer, natuur- en recreatiegebied de Potten, dwars door de weilanden, langs de Nieuwe Wetering naar Oude Schouw en via Gauw en Goënga terug naar Sneek.

Ontdek mooie wandelroutes »

Marinaveste Campevaer

Wat is er te doen in Sneek? Bekijk het op Sneekismeer.nl!

Sneek = Meer. Op deze website vind je werkelijk alles wat er te zien, te doen en te beleven is in en dichtbij Sneek. Nóg meer vaar-, wandel- en fietsinspiratie dus, maar ook vele tips over eten, drinken, winkelen, uitgaan, evenementen, bezienswaardigheden en uitstapjes. Je zult er ontdekken dat Sneek een bron voor vermaak is. Bekijk wat er vandaag, morgen, dit weekeind, deze week, komende maand en het hele jaar door te doen is in dé watersporthoofdstad van Nederland.

Ontdek Sneek en omgeving

Marinaveste Campevaer
‘Heerlijk voor weekend weg in Friesland’ “De omgeving van Sudwest Fryslan spreekt ons aan. De diversiteit van weidse weilanden, idyllische dorpjes, bossen en veel water is prachtig. Qua cultuur is er eveneens veel te zien, zoals historische stadjes en musea. Ook de vriendelijkheid van de mensen maakt Sneek heerlijk voor een weekeind weg in Friesland. Net als de Oranjekoek en Dûmkes natuurlijk.”
W. Nijboer
Varen in Sneek
Marinaveste Campevaer

Uitstapjes en evenementen Dit vermaak is er nog meer te doen en wil je niet missen!

De Sneekweek

Begin augustus begint traditiegetrouw de Sneekweek, ieder jaar georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Het is het grootste zeilevenement op de Europese binnenwateren. Liefhebbers van de zeilsport, maar ook duizenden feestgangers komen op dit watersportevenement af.

Lees meer

Motorboot Sneek

Meer dan 400 gebruikte plezierjachten verzamelen zich twee keer per jaar in de watersporthoofdstad van Nederland. Dat gebeurt tijdens de Voorjaars- en Najaarseditie van Motorboot Sneek. De grootste motorbootshow van Noord-Nederland is zowel in april als november een publiekstrekker die voor veel sfeer en gezelligheid in de stad zorgt.

Lees meer

Weduwe Joustra

Kom een keer kijken in één van de oudste panden (anno 1484) van Sneek, waar al meer dan 150 jaar Weduwe Joustra Beerenburg wordt gemaakt. Je geniet er niet alleen van de sfeer, maar uiteraard ook van de Beerenburg. Die smaakt écht lekkerder als je zelf in Sneek bent geweest. Stort je in een wereld vol nostalgie!

Lees meer

Stadswandeling Sneek

Tijdens de stadswandeling door Sneek loop je door de geschiedenis van de stad met een 'local'. Je ontdekt de mooiste plekjes, waaronder De Waterpoort. Het bekendste icoon van de stad is met z’n achtkantige torens en brug hét symbool van Sneek. Als je door de grachten vaart, vaar je onder de Waterpoort door. Kom de Waterpoort met eigen ogen ontdekken!

Lees meer

Fries Scheepvaartmuseum

In het Fries Scheepvaartmuseum ontdek je de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland. Van de Friese zeemacht tot het skûtsjesilen. Daarnaast komt ook de historie van De Elfstedentocht en de stad Sneek voorbij. Mis ook de prachtige verzameling zilverwerk niet en breng een bezoekje aan het nostalgische museumcafé.

Lees meer

I love Sneek
Op de hoogte blijven van het laatste
Marinaveste Campevaer-nieuws?
Ga naar actueel
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »